60-20-20-regelen i en katts naturlige kosthold

6

Hengivne katteforeldre ville bekymre seg for innholdet i kommersiell kattemat. Ofte blir førstegangs katteforeldre veiledet ved å kjøpe kattemat rett fra dagligvarehyllen uten å egentlig vite om det er bra for kjæledyret deres. Det er mange rapporter om at populære merker av kattemat har blitt tilbakekalt på grunn av noen negative effekter av produktene deres. Dette legger til dilemmaet til katteforelderen når det gjelder å mate kjæledyrene deres med riktig mat som er virkelig sunt og nyttig for dem.

I følge noen rapporter må den beste kattematen du bør gi, ligne den typen mat de spiser i naturen. Du må huske at katter er fødte jegere og rovdyr. De spiser av og til gress, blader og litt vegetasjon når de føler noen tarmproblemer. Noen ganger gjør katter det bare for pokker. Av natur trenger katten egentlig ikke å drikke mye vann fordi væsken de trenger, får de fra kjøttet fra byttet sitt.

Som kommer til min konklusjon, at det beste alternativet til kattemat som du kan gi kjæledyret ditt faktisk er ekte og naturlig mat. Disse matvarene er i form av kjøtt, korn og grønnsaker. For å være nøyaktig bør proporsjonene til det beste naturlige kattekostholdet være 60 % protein, 20 % korn og 20 % grønnsaker.

Derfor er 60-20-20-regelen i det naturlige kostholdet til en katt. Det er mye sunnere, kjemikaliefritt og helt trygt for kjæledyret ditt.

60 % protein av det naturlige kattekostholdet kommer fra rått eller kokt kjøtt som kjøttdeig, kalkun, kylling, kanin, fisk og orgelkjøtt. Disse kan du tilberede ved å dampe dem lett eller ved å koke dem. Du kan også mate katten din med egg, men begrense fôringen til bare én gang i uken. Organkjøtt bør gis som en godbit og i svært minimale mengder som 2 ts en eller to ganger i uken.

20 % av deres vegetabilske kosthold kommer fra et bredt utvalg av grønnsaker. Du kan mate katter med dampet brokkoli, zucchini, gulrøtter, blomkål, squash, mais, poteter og chayote. Noen katter har preferanser for bladgrønnsaker som vannspinat eller kinesisk salat. Du kan også gi katter oppkuttet frukt som melon, mango og epler. For å gjøre det enkelt for dem å spise og fordøye grønnsakene og fruktene, sørg for å vaske og koke eller koke dem litt. Det ville hjelpe om du kutter disse i bittesmå terninger eller moser dem og blander dem med tørr kattemat eller kokt korn som ris.

20 % av kattens diett bør også inneholde korn. Overraskende nok, selv om de fleste vet at katter er kjøttetere, trenger de litt korn i kosten. Det er faktisk bra for fordøyelsessystemet deres. Brun ris er den mest foretrukne typen korn du bør mate kattene dine med. Den kan serveres dampet eller kokt, og deretter puree fint blandet med litt kyllingbuljong sammen med litt kjøtt og grønnsaker. Du kan også bruke korn som havregryn, amaranth, couscous, hirse, bygg.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta