7 måter et ketogent kosthold hjelper squash-migrene

7

Ketoner oppstår som et resultat av at kroppen forbrenner fett for energi kontra glukose. En ketogen diett refererer til en som er lav i karbohydrater, som vil tillate kroppen å bryte ned fett raskere for å metabolisere ketoner.

Matvarer eller ingredienser som lar kroppen lage ketoner er triglyserider med middels kjede som:

 • MCT olje

 • Gresmatet smør

 • Kokosolje

Den viktige faktoren med ketoner er at de hjelper deg med migrene. Her er de syv beste måtene ketoner squasher migrene på:

#1: Redusert migrenefrekvens

I nyere studier har forskere funnet at den ketogene dietten betydelig reduserte hyppigheten av migrene hos 90 % av pasientene. Dette dverger helt effekten av migrenemedisiner.

#2: Glutamathemming

Glutamat finnes hos både epilepsi- og migrenepasienter. Medisiner som virker mot epilepsi (anti-anfallsmedisiner) blokkerer også glutamatproduksjonen. Disse medisinene har også blitt brukt til å behandle migrene. Siden ca. 500 f.Kr. har ketoner virket for å forhindre anfall, men det ketogene kostholdet har bare vært populært det siste århundret.

#3: Bearbeidet mat

Jeg har sagt mange ganger at bearbeidet mat er dårlig for deg, spesielt hvis du lider av migrene. “Matlignende produkter” er fylt med konserveringsmidler, kjemikalier og andre triggere som kan påvirke migrenesymptomene dine. Enhver diett som fjerner de bearbeidede matvarene, inkludert den ketogene dietten, ville være et godt skritt for å kontrollere migrenesymptomer.

#4: Mettet fett

Flere studier har avkreftet den store myten om mettet fett. Det er rikelig med mettet fett (og annet sunt fett) i et ketogent kosthold, som har vist seg å redusere dårlig kolesterol og hjelpe kroppen til å produsere serotonin og vitamin D, som begge bidrar til å forhindre migrene.

#5: Sult vs. vektkontroll

Sult er en stor migreneutløser, det samme er vektøkning/fedme. Noen studier har funnet at vektøkning og/eller fedme øker risikoen for migrene med 81 %. Ketoner bidrar til å redusere sult, mens de kontrollerer insulinproblemer, fremmer vekttap og regulerer glukosenivået i blodet. Vekttap og sukkerkontroll er velkjente fordeler ved å legge til MCT eller kokosolje til kostholdet ditt. Nå, som du kan se, vil de hjelpe deg med å kontrollere migrene ved å hjelpe deg med å føle deg ernæringsmessig fornøyd, mer energisk, forbedre kognitiv funksjon og miste fett.

#6: Oksidativt stress

En fersk studie fant at oksidativt stress er knyttet til migreneutløsere. Som svar på disse funnene har det kommet ut en ny migrenemedisin som blokkerer peptidet som frigjøres under oksidativt stress. Dette stoffet forhindrer også glutamatfrigjøring, en annen migreneutløser. Du trenger imidlertid ikke være avhengig av medisiner. Et ketogent kosthold vil gjøre begge deler for deg, noe som indikerer at ketoner ikke bare kan behandle migrenesymptomer, men også bestemme årsaken.

#7: MCT Oil

Forskning har funnet at Alzheimers-pasienter reagerer positivt på MCT (medium-chain triglyceride) olje, spesielt med hensyn til minne. I likhet med Alzheimers har migrenepasienter hvite hjernelesjoner på skanningene. Forskning på begge sykdommene har funnet ut at ketoner kan bidra til å øke metabolismen i hjernen, selv når oksidativt stress og glukoseintoleranse er tilstede.

Våre sinn og kropper trenger glukose og/eller ketoner for å fungere og overleve. Vi lagrer omtrent 24 timers sukker i kroppen vår, men vi ville alle dø av hypoglykemi hvis ikke ketonene hadde hatt det. Metabolisering av ketoner fra fett etterlater kroppen vår i en sunn tilstand av ketose.

Migrene indikerer at hjernen ikke metaboliserer glukose til energi på riktig måte, så den logiske reaksjonen ville være å legge til ketoner. I tillegg til symptomer på migrenesmerte, kan den ketogene dietten bidra til å redusere:

 • Hjerneteppe

 • Oksidativt stress

 • Hjernelesjoner

Et ketogent kosthold kan også hjelpe:

 • Blokker glutamat (en stor trigger)

 • Eliminer bearbeidet mat (en stor trigger)

 • Legg til mer mettet og sunt fett i kostholdet ditt

 • Kontroller vekten din

 • Reduser oksidativt stress

 • Forbedre kognitiv funksjon

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta