7 mest effektive teknikkene for å gjenoppbygge selvtilliten ved å ri hesten din

7

Q. Jeg har mistet nerven litt etter at jeg falt av hoppen min på arenaen. Nå når vi rir nær døren på arenaen snurrer hun og skremmer. Jeg blir anspent som ikke hjelper. Hva kan jeg gjøre for å hjelpe oss begge til å føle oss mer selvsikre?

Å miste «nerven» etter å ha falt av hesten er ganske vanlig – selv om du ikke har blitt skadet.

Sinnet ditt er et kraftig verktøy som kan jobbe for deg eller mot deg. Mye av det som foregår i tankene våre skjer ubevisst.

Her er 7 raske teknikker for å hjelpe deg tilbake på sporet.

1) Innse at hvordan du føler er helt normalt. Enten du har falt fra hesten din eller bare har vært nær ved å falle av – selv om du ikke har blitt skadet – forbinder en primitiv del av hjernen et sted eller en situasjon med fare. Det utløser frigjøring av stresshormoner (adrenalin, noradrenalin og kortisol) som forbereder deg på flukt eller kamp. Disse forårsaker fysiske reaksjoner som økt hjertefrekvens, overfladisk pust og anspente muskler. I dette tilfellet er det å ri nær arenadøren som utløser.

2) Rolig sinnet med fokusert pust. Å ta lange, sakte, dype åndedrag (ved å bruke mellomgulvet) er den raskeste måten å føle seg mer rolig og selvsikker på. Det lindrer de fysiske symptomene ved å bremse flyten av stresshormonene. Tankene dine roer seg mens du fokuserer på pusten. Når du er i en avslappet tilstand, er du bedre i stand til å se ting slik de virkelig er fordi du ikke opplever den rotete tenkningen forårsaket av følelsene dine.

3) Slipp spenningen fra kroppen din. Stive muskler og ledd påvirker balansen, smidigheten og selvtilliten din. De påvirker også hesten din. Øv deg på å gjenkjenne hvor du holder spenningen og la den gå ved å puste dypt og slipp på hver utpust.

4) Endre bildene du ser i tankene dine. Visualisering er en sterk og velprøvd teknikk brukt med suksess av profesjonelle og amatøridrettsutøvere i verdensklasse for å forbedre ferdighetene og selvtilliten deres. Sinnet ditt vet ikke forskjellen mellom en ekte og en forestilt hendelse. Hvis du mentalt fortsetter å spille feilene du har gjort eller det du forestiller deg kan skje, tror sinnet ditt på deg. Endre mentale videoer fra det mulige dårlige resultatet til å se det positive resultatet du ønsker. Sinnet ditt tror deg uansett.

5) Pass på hvordan du snakker til deg selv. På samme måte som visualisering, påvirker selvsnakk selvtilliten din og resultatene dine. Å bruke positiv selvsnakk er mer enn “positiv tenkning”. Se etter løsninger på mulige problemer i stedet for å fokusere på problemet.

6) Start i din komfortsone. Ri der du og hesten din har det best. Beveg deg gradvis ut av dette området mens du tar hensyn til pusten, spenningen og tankene dine. Når du føler at du ikke klarer stresset godt, gå tilbake til området der du var komfortabel til dere begge er rolige igjen.

7) Ta den tiden du trenger. Å sette spesifikke tidsfrister legger bare mer press på deg og kan faktisk skade selvtilliten din hvis du ikke overholder den. Å ta ett lite skritt av gangen har en kumulativ effekt som øker selvtilliten din over tid. Du vil ikke overvelde deg selv (eller hesten din) når du lærer nye ferdigheter og utvider komfortsonen.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta