Å Squash It

Å

En av favoritthøstene våre er vintersquash med sine mange varianter av farger, smaker, former og størrelser. Butternut, eikenøtt, hubbard, delicata, kobacha, søt dumpling, turban, spaghetti og butternut varianter pleier å være de mest tilgjengelige. Men det er bokstavelig talt hundrevis av forskjellige varianter av vintersquash der ute i verden å oppleve. Med all den variasjonen er det vanskelig å bli lei av å bruke dem til å lage noen virkelig gode matoppskrifter.

Dessverre kan vintersquashvinstokker bli 20 fot lange, og derfor kan de fleste hager i bakgården ikke være vert for plantene. Erfarne gartnere vil prøve å dyrke squash opp et vinklet espalier langs en bygning, vegg eller gjerde. Fordelen her, i tillegg til plassbesparende, er at vinstokkene er fra bakken, og dette reduserer problemer med mugg og andre sykdommer. Vinrankene, når de dyrkes på et espalier, vil skygge for bygningen eller vinduet, dekket eller innkjørselen foran – og avlaste beboerne fra angrepet av sommervarme.

De fleste bondemarkeder vil tilby et bredt utvalg av varianter å velge mellom. Når du velger vintersquash fra en bondestand, test huden med miniatyrbildet. Det skal føles hardt, solid og nesten ugjennomtrengelig. Vintreet enden skal være tørr og skrumpet; den lille biten av vintreet vil ofte falle av ettersom squashen modnes mer i lagring. Baseenden skal også føles veldig tørr. Å velge squash som er ferdig modnet og skikkelig herdet sikrer at squashen holder seg langt utover vinteren. En ekstra fordel med fullmoden squash er at frøene deres blir lubben og klare til å stekes og serveres som snacks.

Squash som ikke er helt modnet vil ikke lagre godt over vinteren – endene vil begynne å skrumpe og mykne og da vil den stinkende råten sette inn. Men når du er i besittelse av en umoden vintersquash, kan du fortsatt bruke den på kjøkkenet og gjør den om til nok en deilig, superenkel rett.

Bare del i to (eller fire) og øs ut frøene (ikke bry deg med å lagre umodne frø til snacks, det er ikke noe kjøtt i dem). Skjær den deretter i 1,5″ tykke skiver.

I en liten bolle blander du litt hvitløk (most eller tørt pulver), salt og olje sammen. Pensle denne blandingen, belegg begge sider av hver skive. Legg på en bakeplate og grill i 3-8 minutter på hver side, eller til kjøttet er mørt. Dette er en flott siderett til praktisk talt ethvert måltid du serverer.

Alternativt kan du fylle ovnen med så mye umoden squash som du får plass til der (for å utnytte varmen bedre) og når den er avkjølt, lagres i 1 c. containere. Plasser 1/4 c. av den moste frukten med litt varmt vann i hundefatet og se valpe-gleden begynne!

Det er mange måter å utnytte en rikelig høsting av squash på. Vår kokebok, Fra en liten hage, har mange oppskrifter for å bruke moden vintersquash og frøene deres.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta