Badmintonracketer gjennom årene

B

Når det kommer til racketsport, deler badminton og tennis og til og med squash et veldig likt utseende med hensyn til racketene som brukes. Badmintonracketer har blitt konstruert hovedsakelig av tre gjennom historien og inn på 1960-tallet.

Disse racketene hadde en tendens til å være ovale og brukte strenger av tarmtype. Håndtakene som ble brukt ble designet med komfort i tankene, snarere enn ytelse, grep eller stil. På 1960-tallet begynte imidlertid metallracketrammer å bli populære. Disse racketene begynte også å kombinere tre og metall, noe som gjorde det mulig for de beste spillerne i verden å få mer kontroll over fjærballen og poeng under kamper.

Tre i seg selv hadde plutselig vist seg å være begrensende, ikke bare i formen, men også i spenningen som kunne legges til strengene. Spenning lar en spiller ha mer eller mindre kontroll og også bestemme kraften til skuddene som spilles avhengig av stramheten til spenningen.

På siste del av 1960-tallet ble aluminiumsrammer stadig mer populære. Dette tillot en rekke produsenter og kjente merkenavn å produsere forskjellige racketstiler rimeligere. Som et resultat fikk spillerne flere valgmuligheter og kunne deretter finne den rette racketen som ville ha den beste følelsen for dem. Det var ikke lenger en ensartet tilnærming.

I løpet av 1970-tallet og gjennom 1980-tallet kom badmintonracketer i karbonkompositt på markedet, og disse var lettere enn noen gang. Disse racketene hadde en tendens til å være mindre holdbare enn sine aluminiumskolleger, men ga produsentene muligheten til å eksperimentere med forskjellige kompositter, for eksempel delvis aluminium / delvis karbonfiber, som til slutt banet vei for grafitt på 1990-tallet.

Da titan ble tilsatt grafitt komposittracketer på 1990-tallet, hadde produsentene funnet en flott blanding av de letteste materialene med best holdbarhet. Spillerne var i stand til å øke kraften og kontrollen, samt legge til fart i spillet. De sterkere komposittene tillater også tettere strengspenninger, men ikke fullt så stramme som aluminium ville tillate. Med akkurat den rette kombinasjonen av kompositter og styrke, kan enhver spiller finne den ideelle spenningen som passet perfekt til spillet hans eller hennes. Disse fremskrittene har gjort det mulig for de store sportsracketprodusentene å produsere et bredt spekter av badmintonracketer som passer alle spillernivåer, fra nybegynnere til profesjonelle turneringskonkurrenter.

Det er interessant å se hvor lik progresjonen har vært med hensyn til badmintonracketer og tennis- og squashracketer. Innovasjoner innen én sport har overført til disse andre racketsportene, noe som lar mange toppmerker og kjente navn produsere racketer av høy kvalitet for tennis, squash og badminton.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta