De 4 egenskapene til en god ridelærer

D

Å ri i Europa og USA har gitt meg mange muligheter til å bestemme hva som skiller en god instruktør fra en dårlig. Rittundervisning er ikke billig. Du, studenten, har rett til å være fornøyd med undervisningskaliberet du får og fremdriften du gjør.

En god måte å finne ut om en instruktør har følgende viktige egenskaper, er å se på timene og snakke med eksisterende elever.

Kompetanse

Vi kjenner alle ordtaket “de som kan, gjør, og de som ikke kan, lærer.” Men ridning er en av de disipliner der en instruktør som sykler godt inspirerer mer selvtillit enn en som ikke gjør det. Ikke alle gode ryttere er gode trenere, men hver god trener jeg har hatt har vært en god rytter.

Ideelt sett bør instruktører kompetent ri minst ett nivå høyere enn elevene. Hvis de er aktive og vellykkede konkurrenter, så mye bedre. De vil også kunne forberede interesserte ryttere til visning.

Selv om instruktøren sykler godt, må han eller hun kunne formidle retninger tydelig og forklare både hvorfor og hvordan. Eleven bør forstå årsakene bak opplæringen, ikke bare hvordan den gjøres. En god lærer vil gjøre alt for å sikre at elevene forstår det som blir spurt, og tålmodig gjentar forklaringer der det er nødvendig.

Det er nyttig hvis instruktøren er villig til å gå på elevenes hest og jobbe med problemer. Å sitte på en hest gjør ofte det lettere å takle problemer enn å bare gi råd fra bakken. Jeg hadde en langrennscoach som trodde jeg forkortet vallakens skritt før et nedoverbakke gjerde til han satte seg på hesten. “Ah!” han sa: “Det er ikke deg – han gjør det selv.” Etter det kunne han lære meg å hjelpe hesten min.

Høflighet

Dessverre er dette ikke en universell kvalitet hos ridelærere. Er fokuset helt på rytterne eller på å chatte inn i mobiltelefonen og med andre mennesker under leksjonen? Det er viktig å finne en låve der instruktøren tar timene på alvor. Ridning skal være morsomt, men ingen fremgang vil bli gjort uten at eleven blir oppmerksom.

Blir elevene snakket respektfullt, eller får de til å føle seg dumme foran de andre syklistene eller tilskuerne? Du vil ikke ha en trener som bruker en elevs svakheter for å få billige latter. Treneren skal skape et behagelig læringsmiljø for ryttere på alle nivåer og evner.

Her er en rask måte å finne ut om instruktøren tar jobben sin på alvor. Starter leksjonen umiddelbart og fortsetter den tildelte tiden? En akseptabel grunn for å forkorte leksjonen er når hesten har prestert bra, uventet raskt. Hvis han allerede har hoppet så høyt som spurt, hvorfor få ham til å fortsette til han blir lei og nekter? Hvis han har mestret en ny dressurbevegelse, hvorfor bore ham videre? Instruktøren bør belønne ham ved å avslutte tidlig: den lærer eleven å vise respekt for dyret og holder hesten frisk og villig

Men hvis instruktøren regelmessig dukker opp sent for en leksjon og/eller er ferdig tidlig uten god grunn, se etter en annen. Din tid og penger er for dyrebare til at du kan tåle slik uhøflighet.

Forpliktelse

Lærere bør begynne et nytt bekjentskap med elever med å spørre hva de har som mål. Ellers, hvordan kan de hjelpe dem med å komme dit? For elever på sine egne hester, spør instruktøren om deres fjells alder og bakgrunn og får en oversikt over hva eierne med rimelighet kan forvente å oppnå? Kanskje de vil konkurrere i et nybegynner -event, en 3 -tommers hoppklasse, eller gå fra trening til dressur på første nivå.

Det neste trinnet er å vurdere hvor realistiske studentenes mål er, og fremtidig frustrasjon kan unngås ved å bli enige om en fornuftig tidsramme for å nå dem. Instruktøren bør være forpliktet til elevenes suksess, og ta så lite eller så lang tid som nødvendig for å få det til. Prosessen bør ikke spunnes ut for å tjene mer penger.

Det er her det blir viktig å vurdere om eksisterende klienter gjør fremskritt eller ikke med din potensielle instruktør. Bygger han eller hun på den siste leksjonen, legger til flere utfordringer (etter behov), eller gjør han det samme hver gang?

Er han eller hun villig til å delta på show med studenter? For mange ryttere er det endelige målet å konkurrere. Dette kan være veldig skremmende, og å ha instruktøren på stedet hjelper enormt med å roe nerver og riktig fokusere oppmerksomheten.

Kompatibilitet

Det spiller ingen rolle hvor god en instruktør er hvis du ikke liker hans eller hennes personlighet eller undervisningsstil. Temperamentet ditt må passe, ellers får du problemer med å komme forbi personen og lytte til instruksjonene.

Men det er mulig å godta noen negative ting hvis du respekterer treneren. Min hoppeinstruktør i Tyskland er et eksempel. Under gruppetimene ropte han til mannen min og meg: “Du kan hoppe, men du kan ikke ri!” Likevel var det ikke noe personlig i kommentarene hans- han var tøff mot alle og sa alltid sannheten. En veldig vellykket springhopper, han visste hva han snakket om og var opptatt av å gjøre meg til en vinner – noe han oppnådde. Han er en av de beste instruktørene jeg noen gang har hatt.

Imidlertid vil skarpe personlighetskonflikter resultere i ulykke på begge sider.

Avsluttende kommentarer

Må en instruktør demonstrere alle fire egenskapene for å være riktig for deg?

Som illustrasjonen ovenfor viser, er det mulig å ha et godt samarbeidsforhold med en mindre enn perfekt instruktør! Men ikke nøy deg med noen som er inkompetent, uhøflig og heller ikke interessert i å hjelpe deg med å nå dine mål. Du vil at tiden din i salen skal være tilfredsstillende og morsom. Godta litt spillerom på personlighetssiden, men ikke selg deg selv kort på de andre egenskapene.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta