Equestrian Essentials: Gatehouse Riding Hjelmer

E

Ridehatter – hvordan de fungerer

En ridelue er det viktigste stykke rideklær. De består av et hardt skall foret med støtdempende materiale laget av ekspandert polystyren av høy kvalitet, full av mikroskopiske bobler. Lagene med bobler sprenger ved støt. Når de brister, beskytter de hodet og reduserer risikoen for skade hvis en rytter faller eller blir sparket av en hest.

Montering av ridehatt

En riktig tilpasset hjelm er avgjørende for å kjøre trygt, ettersom en dårlig passende hatt ikke gir tilstrekkelig beskyttelse. Først må du bruke hjelmen riktig. Sørg for at det er plant, noe som betyr at visiret ikke tipper opp eller ned. Fest selen, slik at den sitter behagelig. Hjelmen skal sitte i vater like over øyenbrynene og toppen av ørene. Den skal ikke vippe fremover, bakover eller fra side til side, og du bør bare kunne passe en finger i kjevestroppen. Hjelmen skal passe godt rundt. Vrikle den frem og tilbake og fra side til side. Hvis den beveger seg fritt, gå for en mindre størrelse. Hvis det klemmer ubehagelig, trenger du en større størrelse. Du må også sjekke formen på hjelmen. Hvis den klemmer pannen din, men er romslig i sidene, er den for rund for hodet ditt; hvis den passer på sidene, men vipper frem og tilbake, er den for oval. Mange hjelmer kommer med passende pads som du kan gli inn i hattebåndet på innsiden for å løse dette. Eller prøv en annen stil med en mer eller mindre oval form ettersom formen varierer, selv innenfor merker.

Ta vare på hjelmen din og din sikkerhet

Ridehatter bør alltid byttes ut umiddelbart hvis de blir utsatt for et kraftig slag fra et fall eller til og med faller ned på en hard overflate. Selv om ingen synlige skader kan være synlige, kan enhver alvorlig påvirkning av hjelmen resultere i redusert beskyttelse. Av denne grunn er det alltid best å kjøpe en ny hatt i stedet for en brukt, da du ikke kan være sikker på at den ikke har vært involvert i et fall eller blitt droppet. Forventet levetid for en hjelm er omtrent 5 år. Den bør byttes ut etter denne tiden for å sikre tilstrekkelig beskyttelse.

Det er også bemerkelsesverdig at hjelmer er følsomme for ekstrem varme, så de bør alltid oppbevares utenfor direkte sollys. De små polystyrenboblene inne i hjelmen vil smelte ved høye temperaturer, så hvis den blir igjen i en bil på en varm dag, kan hjelmen bli skadet. I tillegg må du alltid rengjøre hjelmen med spesialprodukter som er laget spesielt for innsiden eller utsiden av hjelmen for å sikre at det ikke oppstår skade.

Gatehouse – Produkt- og sikkerhetsopplysninger

Gatehouse -hjelmer har vært i forkant av utviklingen gjennom årene, og tilbyr ridehatter som er lette, komfortable og konkurransedyktige. Sikkerhet er en prioritet, og Gatehouse -hjelmer har blitt anerkjent av British Standards Institute for konsekvens og høye nivåer av sikkerhetstestresultater. Gatehouse hjelmer kommer i et omfattende utvalg, noe som betyr at det vil være stiler og standarder som passer for enhver smak og budsjett og dekker alle forskjellige ridningsdisipliner.

Gatehouse’s HS1 jockey -hodeskalle er den eneste hjelmen i Storbritannia som har bestått både British Standard Institute -tester samt Snell E2001, den høyeste produserte hestesikkerhetsstandarden i verden, noe som gjør den til en av de sikreste ridehattene som er tilgjengelig.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta