Horse-Mans beste venn

H

Den nøyaktige opprinnelsen til hester er ikke kjent, selv om de antas å ha sin opprinnelse i nærheten av Thaelon-skogen og derfra spredt seg, enten på grunn av landbroer til andre kontinenter, eller ellers blitt ført til andre områder av mennesker.

Det antas at hester var et av de første tamme dyrene. De er definitivt et av de mest nyttige dyrene – transport, lastbæring og har til og med kampbruk. Det finnes mange hestearter over hele verden, og de har varierende egenskaper/personlighet.

Hester oppfatter oss på en ren måte, ikke distrahert av ord, utseende eller sosial status. Det fine med hest som en “beste venn” er at du ikke kan lure dem. Hester lærer oss å være i øyeblikket. Siden hester ikke har noen distraksjoner, er de innstilt på alle nyanser en person lager, og gir umiddelbar tilbakemelding.

En hest er en ikke-dømmende venn, men ofte må en rytter tilpasse eller endre sin egen oppførsel for at hesten skal reagere. Som oss har hester forskjellige personligheter, så det som fungerer med en hest vil ikke fungere med en annen – ikke ulikt mennesker. Hester krever også at folk engasjerer seg og holder ut i utfordrende fysisk og mentalt arbeid, en egenskap som en gang har lært seg, blir nyttig i å håndtere livets mange skremmende og utfordrende situasjoner.

Hva med hester gir dem en plass som “menneskets beste venn?” De er store og kraftige, noe som betyr at ryttere og groomers må overvinne frykt og utvikle selvtillit. Hester føler nivået av selvtillit til en person. Etter å ha ridd hester fra småbarnsalder, kan jeg bekrefte deres medfødte evne til å se rett gjennom en person umiddelbart.

Ifølge Edward Cumella, PhD, forskningsdirektør ved Remuda Ranch behandlingssenter i Wickenburg, Arizona, ser hester lett vår frykt, følelsen av utilstrekkelighet, sorg og sinne. Cumella hevder, “Hesters følsomhet for ikke-verbal kommunikasjon hjelper pasienter med å utvikle større bevissthet om sine egne følelser og ikke-verbale signaler, så vel som rollen til nonverbal kommunikasjon i relasjoner.”

Behandlingssentre fra øst- til vestkysten tilbyr hesteassistert terapi for å hjelpe mennesker med alt fra rusavhengighet til kreftrestitusjon. Hester og mennesker har alltid hatt et spesielt forhold. Gamle grekere dokumenterte første gang terapeutisk bruk av ridehester i 600 f.Kr. I 1875 støttet en fransk lege først en studie av verdien av ridning-som-terapi ved å bruke den til å behandle nevrologiske og psykologiske lidelser.

Mer enn 10 studier de siste 20 årene viser at dyreassistert terapi – hesteterapi er den vanligste – er effektiv i behandling av angst, autisme, demens, depresjon og oppmerksomhetsforstyrrelse, spiseforstyrrelser og andre emosjonelle dysfunksjoner.

Shangri-La Therapeutic Academy of Riding i Tennessee, ryttere med ryggmargsbrokk opplever den spennende rullebevegelsen ved å gå for første gang via de fire bena til en hest i stedet for sine egne to.

Jeg tilbrakte ni måneder på internat hos Green Chimneys, Brewster, New York, hester fra Island hjelper emosjonelt urolige barn med å lære hvordan de kan skape uavhengighet og selvtillit. Etter å ha vokst opp med hester, var det utrolig inspirerende å se barna bevege seg fra frykt for å være i nærheten av en hest til å ønske å ha hesten til å sove hos dem.

Remuda Ranch hjelper barn med spiseforstyrrelser med å få større selvaksept og selvtillit. Hos Medicine Horse i Colorado blir tenåringsjenter i risikogruppen som takler humør eller oppmerksomhetsforstyrrelser mer komfortable med seg selv og utvikler støttende vennskap basert på ærlighet og respekt. Manglende respekt for en hest, og du kan forvente konsekvenser – biting, hodestus, slått av, nektet å samarbeide eller sparket. Rancho Bosque ved Sunstone Cancer Center i Tucson, Arizona, lærer klienter at de har makten til å være i øyeblikket og kontrollere hvordan de håndterer en potensielt farlig og menneskelig kontra dyresituasjon.

Det er alkymien til hesteassistert terapi. Sett en hest og et menneske i pusteavstand og noe uforklarlig oppstår – en kommunikasjon som bare de forstår. Diane Kennedy, en psykoterapeut, registrert rideinstruktør og grunnlegger av det 10 år gamle programmet Medicine Horse i Boulder, Colorado, mener: “Hester speiler våre følelser, tanker og følelser.” Å observere hvordan hester reagerer – hvordan vi tolker oppførselen deres – kan hjelpe terapeuter med å løse de skumle problemene til klientene sine. Hesten blir et overgangsobjekt,” forklarer hun, “en skapning som det er trygt å være intim med og som gir tilbake den samme kjærligheten som er gitt. Folk blir kjent med hvordan en slik solid forbindelse føles og kan ta den kunnskapen inn i hverdagen.

“Hester er unikt sensitive, og gir et ikke-verbalt redskap for folk å få tilgang til følelsene sine, noe som kan akselerere tempoet i helbredelsen,” sier Dr. Allen Hamilton ved Sunstone Cancer Center ved Rancho Bosque i Tucson, Arizona. Han modellerer sin hesteassisterte terapi på indiansk lære om at hester er en gave fra Skaperen og fungerer som guider og åndelige brødre til Sioux og Apache. Indianere tror at dyreenergi har medisin for mennesker og at hver person har et dyr som veiledningskilde.

“Hest er en fysisk kraft og overjordisk kraft. I sjamanistiske praksiser over hele verden gjør Horse det mulig for sjamaner å fly gjennom luften og nå himmelen. Menneskeheten tok et stort sprang fremover da Horse ble domestisert, en oppdagelse som ligner på ilden. Hest. var sivilisasjonens første dyremedisin. I dag måler vi kapasiteten til motorer med begrepet “hestekrefter”, en påminnelse om tiden da Horse var en æret og høyt verdsatt partner med menneskeheten [on a daily basis].” Jamie Sams og David Carson, Medicine Cards.

Medicine Horses deltakelse i det nasjonale Hope Foal-prosjektet, som redder utsatte føll eller hopper som holdes innestengt og drektige for å produsere østrogen for hormonerstatningsmedisinen Premarin, redder samtidig utsatte tenåringsjenter som takler humør- eller oppmerksomhetsforstyrrelser som kan få alvorlige konsekvenser . Under veiledning av en trent tilrettelegger blir hestene jentenes ikke-dømmende allierte, og hjelper dem å finne ut hvordan de skal sette grenser, forholde seg til andre og bygge tillit uten å bli såret i prosessen.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta