Hva betyr de når ryttere kaller en hest Scopey?

H

Ordbokens definisjon av omfang blant mange, er omfang eller rekkevidde. Når ryttere snakker om hestens omfang, refererer de til dyrets evne til å hoppe gjerder lett. En hest som hopper med liten innsats, og uendelig kraft anses å være “omfangsrik”.

Scope er en veldig verdifull vare i hestevirksomheten. Ryttere og trenere er i konstant jakt på dyrene som enkelt kan hoppe over de største hindringene. De største klassene når høyder over 1,60 m, og omfanget blir en absolutt nødvendighet for suksess. Hester med enormt omfang er få og langt mellom, og kommanderer enorme summer å kjøpe. Den store hesteidrettsutøveren som har denne hoppkraften er like vanskelig å få tak i som en stor menneskelig idrettsutøver. Michael Jordan var omfangsrik. Autentisk, Beezie Maddens olympiske fjell, var omfangsrik.

Så betyr det at hester som ikke hopper i Grand Prix -størrelsen, aldri er omfangsrike? Nei, hester kan være omfangsrike for sine relative divisjoner. Du kan ha en omfangsrik 3 ‘6 “grønn jeger første år som kan flytte opp til de vanlige yrkesjegerne (4’). Du kan ha en omfangsrik barnehopper som kanskje eller ikke kan bevege seg i høyden, men er omfangsrik i den divisjonen, det er alt relativt.

Omfang er imidlertid ikke alt du trenger for en god genser. Du trenger også en hest som er forsiktig. En forsiktig hest er en som ønsker å hoppe rent, og ikke treffer hoppene. Hvis du har omfang uten å være forsiktig, har du ikke så mye. På den annen side, hvis du ikke har omfang med forsiktig, har du ikke noe i det hele tatt.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta