Hva skjer på et hesteshow?

H

Selv om hesteshow kan virke kaotisk for nykommeren – hester og mennesker vandrer overalt – er arrangementene veldig godt organisert. Mye går ut på å arrangere et arrangement som dette. Selve showet må sikres på forhånd. Showpremier (klasselisten og påmeldingsskjemaet) må sendes ut til deltakerne. Da kan vi glemme å finne villige og dyktige dommere for hendelsene.

Når du ser konkurransen, vil du være veldig klar over dommerne og prisene som gis til vinnerne. Tross alt er de fleste av oss der for å vinne. I de følgende avsnittene vil jeg gå over dømming, plasseringer og priser som er en del av hver hestekonkurranse. Å vite hvordan et rideshow fungerer kan hjelpe deg med å få mest mulig ut av dem, enten du er tilskuer eller konkurrent.

En kort titt på dømming
I de fleste konkurranseklasser er det en subjektiv ting å bestemme vinnere. Med andre ord bestemmer personen som leder en bestemt klasse førstevinneren og andre plasseringer basert på dommerens mening. Selv om de prøver å følge en standard når de tar sine beslutninger, er valget til syvende og sist heller et personlig. Likevel er det en veldig dårlig form å ikke respektere resultatene. Mange dommere frivillig sin tid og ikke får betalt for arbeidet de gjør; andre får bare et stipend fra sponsorklubben. Heldigvis er tidsbestemte hendelser som sprangridning og gymkhana, som er fartshendelser, ikke subjektive. I disse konkurransene oppnår hesten enten målet eller ikke. Resultatene i disse klassene er kuttet og tørket. Så hvem er disse dommerne, uansett, som kan lage eller bryte en deltakers ettermiddag? De fleste er veldig erfarne ryttere som selv har konkurrert i arrangementene de dømmer. Mange er trenere i disse fagene. Noen er til og med testet godt på forhånd for å demonstrere at de er kunnskapsrike nok til å være dommer.

Utmerkelser og plasseringer
Når du hører dommerens avgjørelse i hver klasse, spiller plasseringer inn. På de fleste forestillinger navngir kunngjøreren hesten og/eller rytteren med den siste plasseringen kunngjort først. Kunngjøreren jobber seg deretter oppover listen til han til slutt gir navnet på førsteplassvinneren. De fleste showene plasserer hester fra første til sjette plass, selv om noen større show kommer så langt som til tiendeplass. I et stort klasseshow er til og med en tiendeplass en ære å motta.

Typer av priser avhenger av det spesielle showet. Omtrent alle hesteveddeløp gir bånd til vinnerne. Hver plassering vil ha en annen farge, selv om fargestandardene kan variere fra land til land. I de amerikanske showene følger båndfarger vanligvis retningslinjene nedenfor:

Først: blå
For det andre: rød
Tredje: gul
Fjerde: hvit
Femte: rosa
Sjette: grønn
Syvende: lilla
Åttende: brun
Niende: grå
Tiende: lyseblå

For enda høyere utmerkelser, for eksempel Champion eller Reserve Champion, tar vinnerne hjem trofeer og/eller store, flotte bånd. På de større nasjonale utstillingene, ville disse prisene gå til henholdsvis først og andre plass vinnere. I noen show er kontantpremier til og med en del av avtalen. Pengepremier avhenger i stor grad av den spesielle disiplinen. For eksempel kan en pengepremie deles ut ved visse arrangementer i vestlig stil, for eksempel reining. På store hoppshow kunne hest-og-rytterlag tjene tusenvis av dollar for en toppremie.

Ikke la denne lille beskrivelsen tilfredsstille din nysgjerrighet. La det få appetitten til en minneverdig familiemoro dag. Ta et kamera, ta en video, og la konkurranseånden komme inn i blodet ditt. Du kan en dag finne deg selv å holde pusten når det er sjansen til å vinne et bånd.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta