Hvor lenge bør en ridetime vare?

H

Som rideinstruktør er det din jobb å sørge for at elevene dine får nok verdi i timene til å rettferdiggjøre kostnadene for disse timene. Selv om tid ikke er den eneste avgjørende faktoren, utgjør den absolutt en forskjell. Når du legger ut på arenaen med en gruppe elever, hvor lenge skal de være montert og under din instruksjon? Hvor lang tid en ridetime varer, er et stort stridspunkt blant ridelærere.

Dessverre er dette et spørsmål som ikke er lett å besvare når jeg ikke har en spesifikk situasjon å vurdere. Hvor mange ryttere er involvert i hver leksjon? Hvor mange leksjoner har du tenkt å undervise på en dag? Hvilken ridedisiplin underviser du i? Og på hvilket nivå sykler elevene dine? Siden hver ridelærer lærer forskjellig, er det umulig å gi et definitivt svar på hvor lenge en ridetime bør vare. Imidlertid bør denne innsikten gi deg litt innsikt i din egen situasjon, og dermed hjelpe deg å ta den avgjørelsen som er riktig for deg.

Begrepet verdi

Mange ridelærere ser ut til å glemme at de driver en bedrift. I bytte for deres tjenester (rideundervisning) får de betalt penger av kundene (studentene). Det er ikke forskjellig fra å kjøpe en hamburger på McDonald’s eller betale et oppussingsfirma for å installere det nye tregulvet ditt. Siden rideopplæring er en tjeneste, og siden du selger tjenestene dine til publikum, er det viktig at du forstår verdibegrepet. Ellers løper du bare ponniridning for en gjeng med sprø hestegale jenter som aldri vil forstå hva det vil si å virkelig ri.

Ofte, derimot, ridelærere konseptet verdi om hverandre med ord som lang levetid. Hvor lang tid en ridetime varer, er ikke nødvendigvis en indikasjon på verdien eleven mottok for den timen. Du kan bruke en time lang leksjon på å gå gjennom dybdekonsepter med elevene dine og lære dem grunnleggende om den valgte idretten, eller du kan bruke den på å sitte på gjerdet mens du ser elevene dine ri rundt og rundt. Hver leksjon inkluderer samme mengde montert tid, men hvilken gruppe får mest verdi?

Dette er noe som alle tjenesteleverandører som tar betalt time møter med sine yrker. For eksempel hyret en venn av meg en gang en entreprenør for å male veggene hennes i en vakker nyanse av robins egg-blå. De ble kompensert per time, og følgelig gjorde de så lite de kunne hver dag de jobbet, og forsøkte å strekke ut antall timer de ville samle opp for samme mengde arbeid. Da hun fortalte dem at hun ville betale et fast honorar for resten av jobben, kom de imidlertid virkelig i gang.

Den strenge tilnærmingen

Nå som du forstår at du må gi verdi under ridetimene dine, la oss komme ned til spørsmålet om tid. Hvor lenge bør en ridetime vare, og når vet du at den skal avsluttes? Det er to grunnleggende måter å strukturere ridetimer på, den første er den strenge tilnærmingen. Dette betyr ganske enkelt at hver ridetime du underviser varer en bestemt tid, og aldri varierer fra den timeplanen. Hvis du bestemmer deg for at alle elevene dine skal sykle i en time, setter de seg opp klokken tre og demonteres umiddelbart klokken fire. Ingen variasjon; ingen problemer.

Dette er uten tvil den enkleste tilnærmingen til å undervise i ridetimer, og gir ofte færrest bekymringer. Mennesker blir naturlig trøstet av tidsplaner og konformitet, og de reagerer godt på grenser. Hvis elevene dine vet at de skal på og av på bestemte tidspunkter, mottar ridelæreren ingen klager når det er på tide å slutte. Problemet med den strenge tilnærmingen er imidlertid at rideinstruksjonen ikke er lett å kontrollere. Siden du har å gjøre med mennesker og dyr, er det umulig å forutsi de tingene som kan kaste ut av planen med et øyeblikks varsel. Hva for eksempel om en av elevene dine blir skadet midt i timen, og må oppsøke legevakten for behandling? Selvfølgelig vil leksjonen bli kastet av sporet, og det samme vil hver påfølgende leksjon som er planlagt den dagen.

Videre gir den strenge tilnærmingen seg mindre verdi enn den andre (som jeg vil diskutere om et øyeblikk). Det kan noen ganger få ridelæreren til å kaste et blikk på klokken hennes og telle minuttene til hun kan hente syklistene sine og avslutte for dagen. Videre, hvis du oppdager at du trenger mer tid for å nå et mål, har du ingen andre alternativer enn å sette timen på vent til neste uke. Imidlertid er den strenge tilnærmingen til ridetimer vanligvis mest praktisk, spesielt når du har elever som bare møter opp til timene til de fastsatte tidspunktene, og deretter drar umiddelbart når det er over.

Den fleksible tilnærmingen

Den andre tilnærmingen til å planlegge ridetimer er den jeg bruker oftest, men bare når jeg jobber med avanserte ryttere som eier sine egne hester. Den fleksible tilnærmingen betyr ganske enkelt at leksjonene varer så lenge de trenger det. Et mål er satt for dagen, og jeg avslutter timen så snart vi har nådd det målet. Med andre ord, hvis vi oppnår målene våre på tjue minutter, slutter leksjonen etter tjue minutter; hvis det tar en og en halv time, bruker vi så mye tid på å komme dit.

Problemene med denne tilnærmingen til ridetimer er åpenbare, selv om de fremmer mer verdi i timen. Når du har elever som blir hentet og satt av foreldrene på undervisningsdagene, er det viktig at du respekterer timeplanene deres og holder deg til den du har satt for timene. For eksempel kan Susie ha ridning klokken 16.00, men må skynde seg til pianotimer klokken 17.30. Å la timen kl. 03.00 gå over i femten minutter, ødelegger hele dagen til Susie.

Men når ridetimene varer så lenge du trenger dem, vil du oppdage at du får gjort mer og oppnår mål mye raskere.

La oss for eksempel si at du underviser i en avansert hopptime hver tirsdag kl. 15.00. Du bestemmer deg en dag for at du skal jobbe med lederskifter i løyper, så du setter opp en komplisert, svingete bane og ber hver av rytterne dine hoppe den. Du trodde opprinnelig at de kunne ha problemer med konseptet, men du er overrasket over å oppdage at de har det nedklappet etter å ha hoppet kurset to ganger hver. Det er bare tretti minutter til leksjonen, men du har nådd målet ditt.

La oss nå si at du opererer på en streng ridetime, så du må finne noe å fylle de neste tretti minuttene med. Du sender dem rundt på banen igjen en gang til hver, og denne gangen faller de alle sammen fordi de har blitt for kjeppige med tanke på tidligere suksess. Nå har hestene deres lært at de kan slippe unna med å gjøre feil, og du må presse mer instruksjon inn i de neste femten minuttene eller så.

Motproduktivt? Jeg tror det.

Hvis du skal bruke den fleksible ridetimetilnærmingen, er det imidlertid viktig å sørge for at elevene dine er fullstendig klar over opplegget. Til slutt ordner det seg når det gjelder tid, fordi du vil gå over tiden din like ofte som du blir ferdig tidlig, men dette kan være vanskelig for klienter å forstå.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta