Hvordan finansiere en hestevirksomhet

H

Hester er dyre, enten du eier et enormt rytteranlegg eller bare et par “bakgårdsponnier”. Når du bestemmer deg for å starte en hestevirksomhet, bør økonomien imidlertid komme øverst på prioritetene dine, for uten nødvendig kapital vil du ikke kunne komme veldig langt. For å finansiere en hestevirksomhet må du ha en detaljert pengestyringsplan som gir rom for alle hendelser.

Det er hundrevis av forskjellige typer hestevirksomheter, som hver er unik og krever forskjellige fasiliteter. Derfor bør dine økonomiske planer være skreddersydd for din individuelle idé, og du bør skille i tankene dine elementene du vil trenge kontra de du vil ganske enkelt ønsker. For eksempel en hestestall der eieren tilbyr boarding- og ridetimer kunne har en innendørs arena, men det er ikke et krav.

Undersøk din nåværende økonomi

Før du kan finansiere en hestevirksomhet, må du vite hvor mye likvid kapital som er tilgjengelig for deg. En pensjonsplan på 10 millioner dollar er definitivt en betydelig ressurs, men den gir deg ikke pengene du trenger for å starte din hestevirksomhet. Likvid kapital er pengene du kan konvertere til kontanter med en hatt, penger som kan brukes til å kjøpe ting nå.

Videre inkluderer startkapitalen ikke kredittlinjer og lån som kan være tilgjengelige for deg hvis du bestemmer deg for å forfølge dem. Det er aldri en god idé å finansiere en hestevirksomhet utelukkende på lånt deig fordi du ikke har noen garantier for suksess. Hvis virksomheten tar tre år å gå ut av det røde, skylder du pengene mye tidligere.

Utarbeid en forretningsplan

Den største feilen jeg har sett hesteeierne gjør, er å ikke forstå at de starter virksomhet. Det ville ikke være annerledes hvis du ville åpne en butikk eller starte en webdesigntjeneste. En virksomhet krever betydelig planlegging og organisering-to ord som “hestefolk” ikke alltid er kjent med-så ikke undervurder verdien av en forretningsplan.

Dette dokumentet, som kan være så langt eller så kort som du ønsker, bør minimum inneholde en liste over elementene du trenger for å starte din hestevirksomhet. Dette kan omfatte eiendom, strukturer, hester, gårdsutstyr, tak, nytteinnskudd, forsikring og en rekke andre ting. Når du har denne listen, kan du undersøke gjennomsnittspriser for hver og registrere dem i forretningsplanen din.

Innse imidlertid at for å finansiere en hestevirksomhet, må du håndtere uventede utgifter som dukker opp underveis. Det spiller ingen rolle hvor forberedt du er-det er nesten umulig å planlegge for alle mulige scenarier. Dette betyr at du bør ha tilstrekkelig kapital til å dekke ikke bare forventede kostnader, men også de du ikke forutså.

Vurder din økonomiske risikotoleranse

For å finansiere en hestevirksomhet må du sannsynligvis låne minst en del av den forhåndskapitalen som kreves for å få operasjonen på beina. Svært få mennesker klarer å gjøre dette utenom lommen, og selv om du kan, er det viktig å la litt likvid kapital stå fri for personlige nødssituasjoner. Ikke slipp hver siste krone på sparekontoen din noen ny virksomhet.

Personlig har jeg en veldig lav økonomisk risikotoleranse, og jeg abonnerer på Dave Ramseys gjeldfrie livsstil, og jeg vil ikke starte en ny hestevirksomhet med mindre jeg kan dekke den 100 prosent med egne penger. Imidlertid jobber jeg hver dag med andre hestevirksomhetseiere som styrker sin egen kapital med 50 prosent eller til og med 75 prosent lånte penger. Det er en personlig beslutning du må ta.

Imidlertid er det viktig at du forstår din personlige økonomiske risikotoleranse før du bestemmer hvordan du vil finansiere en hestevirksomhet. Dette gir deg retningslinjer som du må arbeide innenfor, og setter grenser for fremtidige beslutninger. Det siste du vil er å godta et betydelig lån fra en bank, og deretter bestemme at du ikke vil ta risikoen.

Lån pengene

Hvis du har bestemt deg for at du vil finansiere en hestevirksomhet ved å ta opp lån eller kredittlinjer, må du finne de beste prisene du kan, og være smart om dine økonomiske beslutninger. Å godta en kredittgrense med en høy rente vil bety at utgiftene dine øker betydelig når hestevirksomheten din er i gang. Det vil gå så mye lenger tid før du genererer et overskudd.

Generelt sett er det billigere å ta et lån enn en kredittgrense, eller (Gud forby!) Bruke kredittkort som du allerede eier. For det første er APR vanligvis lavere på et lån, noe som betyr at du betaler mindre renter, og det er generelt lettere å forhandle om vilkårene når du søker om lån.

Snakk med minst tre forskjellige banker eller kredittforeninger før du bestemmer deg for hvor du skal ta opp et lån. Spør om ting som forutbetalingsstraff, APR, avdragsfrihet og andre faktorer som avgjør hvordan og når lånet blir betalt tilbake. Hvis du har en utmerket kredittvurdering, bør det ikke være vanskelig å få vilkårene du ønsker.

Forbered deg på en kamp

Det er aldri lett å finansiere en hestevirksomhet, og noen ganger er det direkte frustrerende. Det hjelper imidlertid hvis du husker sluttmålet ditt og fokuserer på hva du vil gjøre med pengene når du har dem i hendene. Sørg for at du utvikler en logisk og rimelig metode for å sikre din økonomiske sikkerhet, slik at du ikke befinner deg i et stopp i veien.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta