Hvordan kjøpe riktige squashsko

H

Squash er en fartsfylt og slitsom sport. I motsetning til den amerikanske fetteren, racquetball, vil stevner gå over lengre perioder. Dette tvinger spillerne til å holde seg på tærne, da det er veldig vanskelig å drepe ballen. I slike situasjoner har ikke en squashspiller råd til å bruke feil eller dårligere utstyr. Selv om de fleste tenker på racketen i denne situasjonen, er det ofte viktigere spillerens fottøy.

Bruk riktige squashsko

Mange baner og squash-etikette krever at spillerne bruker rene sko som ikke etterlater merker-dette betyr vanligvis ingen sko med svart såle-eller skade banen. Feil sko eller skitne sko kan faktisk føre til at overflaten på banene blir ujevn eller glatt, noe som kan føre til skader. Derfor bør skoene du bruker til squashbanen ikke være skoene du bruker mens du spiller.

Innendørs squashsko er designet for lek på innendørsbaner.

Disse skoene har spesielle yttersåler laget av tannkjøttgummi. Dette er mykt å ta på og vanligvis lysebrunt eller blondt i fargen. De er faste nok til å gi nødvendig trekkraft for å spille mens de fortsatt er milde nok på banene.

Handler squashsko

På grunn av økt blodstrøm, hovner føttene dine under en kamp. Når du skal kjøpe herresko eller damesko, bør du passe på at du går rundt i minst femten minutter før du handler. Dette lar deg prøve sko når føttene dine allerede er hovne.

Når du har skoene på bevegelse på samme måte som du ville gjort mens du spiller.

Prøv å bevege deg fra side til side og stille deg selv disse spørsmålene:

· Føles skoene stabile?

· Glir du rundt inne i skoen din?

· Snur skoen for lett?

· Kan foten din bevege seg litt fra hæl til tå?

· Kan den bevege seg rundt i fotsengen?

· Er squashskoene lange nok til at tærne ikke treffer enden av toeboxen?

· Er skoene for stramme?

Du vil merke at det er på tide med nye squashsko hvis sålene ser spesielt slitne ut eller hvis føttene dine gjør vondt dagen etter en kamp; f.eks. hvis innsiden av skoene dine slites ut, kan dette forårsake smerte.

Skifte squashsko

Å bytte sko er også et spørsmål om hvordan føttene dine beveger seg naturlig. Hvis tå eller hæl trekker, kan du slite skoene dine ujevnt og måtte bytte dem oftere. Vanligvis bytter squashspillere skoene så mange ganger de spiller per uke. Så hvis en squash spiller spiller fire ganger i uken, så vil han kjøpe et nytt par menn squash sko fire ganger i sesongen.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta