Hvordan velge en squashracket

H

Å velge riktig squashrackett for deg kan være en vanskelig oppgave. Hvilken skal jeg velge? Spar penger og kjøp en billig eller invester i noe dyrere utstyr? Hvilket merke skal du velge?

Jeg vil gjøre det lettere for deg – del alle tipsene jeg har lært fra den tiden, og hjelpe deg med å velge den beste racketen for deg. Tro meg, det er ikke vanskelig i det hele tatt.

1. Start med prisklassen

Du kan finne racketer som er veldig billige og også ekstremt dyre. Det avhenger stort sett av budsjettet ditt, hvor mye du er komfortabel å bruke på utstyret ditt.

Selv om det absolutt er bedre å investere i racket av høy kvalitet, bør du huske at det bare er et verktøy – det som betyr noe er din ferdighet og hvordan du liker sporten. Så ikke haste inn i det dyreste utstyret hvis du er nybegynner.

  • Racket for nybegynnere vil koste deg fra 25 til 50 dollar – hvis du bare prøver å squashe ut og ikke vil bruke mye penger, gå for denne.
  • Avansert klasse kommer selvfølgelig i en høyere prisklasse – men vil tilby deg mye bedre ytelse, så hvis du vil spille oftere, kan du gå på avansert utstyr med en gang.

2. Kjennetegn ved racketen

Det er mange attributter som påvirker oppførselen og egenskapene til hver racket – det viktigste er vekt, balanse, materiale som det er laget av (grafitt, titan, …) og størrelse og form på hodet.

Selvfølgelig trenger du ikke å forstå alle parametrene til fulle i detalj – bare å ha oversikt over hva en bestemt variabel påvirker er helt nok.

Vekt

Denne er virkelig lett å forstå. Vekten av squashracketer ligger på en skala fra omtrent 120 gram til mer enn 200. Lettere er vanligvis dyrere ettersom det krever materialer av høyere kvalitet.

Tunge racketer (180 gram og mer) er flotte for nybegynnere. Du kan konsentrere deg bare om å kontrollere streiken fordi vekten fungerer for deg og gir nok kraft. Ulempen er at du aldri kan oppnå slik kontroll som med en lettere racket.

Middels vekt (140 – 180 gram) er bedre egnet for erfarne spillere. Hvorfor? Fordi det er vanskeligere å slå ballen hardt, må en spiller kombinere sin egen styrke med riktig kontroll av ballen for å oppnå riktig kraft – noe som kan være veldig vanskelig for spillere som fortsatt lærer sporten. Disse er også dyrere.

Lette racketer (120 – 140 gram) – for svært erfarne spillere.

Så mitt råd er – hvis du begynner med squash, prøv en billigere, tyngre racket og oppgrader til en dyrere, lettere etter at du har fått litt erfaring og ferdigheter.

Materiale

Det er mange typer forskjellige materialer og legeringer som brukes, for eksempel:

Aluminium – de billigste squashracketene er ofte laget av aluminium. De er tunge (rundt 200 gram), men også veldig holdbare og vanskelige å skade. Deres ulempe er vibrasjoner som genereres når de treffer ballen.

Grafittkompositter – titan og karbon legges ofte til grafittbasen. Disse racketerne er lettere og bedre å spille – men når de brukes uforsiktig, kan de gå i stykker.

Balansere

Eller – fordelingen av vekt. Vi skiller tre typer:

Hodet tungt – vekten ligger mer mot hodet og racketen føles tung i hånden din, det er lettere å levere kraftige slag.

Hodelykt – mer mot håndtaket, slik at det gir bedre kontroll over ballen.

Jevnt balansert

Vær oppmerksom på at dette virkelig er et spørsmål om personlig preferanse, noen liker hodet tunge raketter, noen andre foretrekker jevnt balansert …

Form og størrelse på hodet

Større hoder (500 kvm) gir deg et større sweet spot, så det er lettere å slå ballen med dem, og de gir også mer kraft.

Mindre hoder gir deg mer kontroll.

3. Merke

Og til slutt – merket. Mange spillere har sin favoritt som de holder seg til, andre sammenligner sorten til hver produsent nøye og bestemmer deretter hvilken som har det beste tilbudet for dem. Det er opp til deg.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta