Kjør hester bedre: Forbedre ridesytelsen og forhindre skader

K

Rev opp motorene dine, med hestekrefter, altså! Ridearrangementer er her! Enten det er hack, hopp, løp eller show, kan du oppdage at smerter, muskelspasmer og ubalanse forhindrer personlig beste ytelse når du sykler. Smerter i korsryggen, nakken, hoftene, skuldrene, knærne og håndleddene setter ofte ryttere på sidelinjen og kan begrense deltakelsen i rytteraktivitetene de liker. Forskning indikerer at titusenvis av mennesker blir skadet av å ri på hest hvert år. Ofte er tilstandene deres et resultat av ikke bare traumer og fall, men også unormal ryggradstruktur.

I USA er det nesten to millioner amerikanske hesteiere og syv millioner ryttere. Ifølge US Equestrian Federation utgjør barn under 18 år omtrent 23 prosent av medlemskapet. Selv om hesteveddeløp er den mest omtalte i bransjen, er fire ganger så mange mennesker involvert i fritidsridning, med forbløffende tre millioner mennesker som deltar i hesteshow hvert år. Skader er en uheldig del av enhver idrett, og ganske vanlig i hestevirksomhet. Den gjennomsnittlige rytteren er 13 fot fra bakken når du sitter på hesteryggen, og en gjennomsnittlig hest kan reise i hastigheter på 40 km / t. Skulle en hest snuble eller feile, kan en rytter oppleve ganske mye. Omtrent 80 000 ryttere hvert år legges inn på legevakten på grunn av rideskader; de fleste forekommer i hode-, rygg-, bekken-, ben- og skulderområder, noe som ofte fører til brudd, hjernerystelse og andre bløtvev og muskuloskeletale skader.

En rytters kropp gjennomgår en rekke påkjenninger og strukturelle endringer på grunn av flere hesteraktiviteter, for eksempel muggboder, flytting av høy og sengetøy, stell, plukking av hover, hold og ledelse av spente hester og skyve på trillebår. I tillegg til fall kan alle disse anstrengende aktivitetene forårsake skulder-, arm- og ryggskader, samt kne- og beinskader. Disse skadene kombinert med unormal holdning kan forårsake mangel på kjøring. Har du noen gang lagt merke til når du rir på hesten din at den vil svinge til høyre eller venstre, uansett hvordan du rir? Eller kanskje det ene benet ditt føles mer sårt enn det andre? Eller kanskje hesten din favoriserer den ene siden av hoppet til den andre siden mens du hopper. Kanskje hesten din ikke svinger eller bøyer seg godt når du sykler. Dette kan skyldes unormal ryggradstruktur.

Ryttergang og hestegang

Mange ryttere har unormal gangart på grunn av fall, arbeidskrevende aktiviteter og tunge løft. Når du ser deg i speilet, merker du den ene skulderen høyere enn den andre? Eller kanskje hodet ditt vipper i en retning eller hoftene er vridd? Kanskje du merker at den ene hoften din er høyere enn den andre? Dette skyldes mest sannsynlig en unormal ryggradstilpasning, som kan føre til at du sykler ineffektivt. Feiljusteringer i ryggraden og bekkenet kan også føre til smerter i rygg, kne og fot. Når ryggraden er feiljustert, og når holdningen blir ubalansert, stopper de resulterende smerter og smerter vanligvis en person fra å konkurrere eller delta i en sport. Ofte er dette fordi unormal ryggradstruktur kan føre til at en rytter ubevisst kompenserer kroppen sin og forårsaker ubalansert vektbæring på hesten. Til syvende og sist kan dette føre til smerter i korsrygg og hofte. Har du noen gang følt at setebenene er ute av justering? Dette kan føre til at hesten plukker opp den ene galoppledningen lettere enn den andre, og forårsaker et treningsproblem og frustrasjon for både rytter og hest. Hvis en rytter har en skjev ryggradstruktur, kan det føre til at en hest går med en korket gang. Når rytterens kropp er rett og riktig justert, er det mye lettere å holde hesten rett, slik at rytteren kan bevege seg fremover og bøye seg rundt sirkler riktig. En rytter med jevne hofter kan få benet ned og “rundt” hesten lettere. Ryttere har en tendens til å klandre hesten for mangel på balanse og asymmetri, når det i de fleste tilfeller; det er den faktiske rytteren som trenger spinalbalanse og strukturell kiropraktisk omsorg.

Korrigerende spinal strukturell omsorg

Vår kiropraktiske praksis er full av hestefolk, som presenterer en rekke plager. De velger å adressere sin primære tilstand for unormal biomekanikk, med ryggrad og ekstremitetskorreksjon. Mange ryttere opplever at hestene deres presterer bedre på grunn av sin egen ryggradskorreksjon. Når vi presenterer for vårt kontor, gjør vi en grundig undersøkelse, inkludert bevegelsesanalyse, spinalstrukturkontroll og en rekke ortopediske og nevrologiske tester. Vi tar deretter røntgenbilder av ryggraden som kan avgjøre hvilke spesifikke korrigerende tiltak som må tas. Vi bruker deretter en serie spinaljusteringer og spesialisert restorativ utstyr for forsiktig å forme og forme ryggraden tilbake til normal posisjon.

Enten du deltar i dressur, hopping, racing eller annen rytteraktivitet, er forberedelse foran krevende fysisk aktivitet god tid brukt for å unngå unødvendige skader og bidra til en sunnere kropp generelt. Kiropraktikk er et yrke i vekst, ikke bare omsorg for ryttere, men også for hester. I en av de mest konkurransedyktige og intense sportene kan du få et forsprang på konkurransen din ved å korrigere din egen spinal biomekanikk.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta