Lær hestefotografering og hvordan du får bedre fotografier av hester

L

Hvis du elsker hester og elsker fotografering, kan rytterfotografering være den perfekte hobbyen for deg. Det gir deg en flott mulighet til å tilbringe mye tid rundt disse vakre dyrene og ta noen virkelig flotte bilder.

Bestem først hva slags rytterbilder du vil ta. Du kan ta bilder av hester som beiter eller spiser, hester som løper gjennom beitet, formelle portretter av hester med ryttere, uformelle bilder som viser forholdet mellom hest og rytter, actionbilder på hesteshow og konkurranser, rodeobilder eller alle de ovennevnte- og det er bare begynnelsen på alle fotomulighetene som finnes med hester.

God rytterfotografering krever godt utstyr, øye for komposisjon, kunnskap om begge, hester og fotografering, tålmodighet, øvelse, og selvfølgelig muligheten til å være rundt hester.

Ekspert rytterfotografer anbefaler å bruke et DSLR-kamera (ikke et punkt og skyt) kamera med et 70-200 mm teleobjektiv sammen med naturlig belysning-ingen blits. Blitsbelysning kan skremme mange hester og resultere i unødvendige skader for enten en rytter eller fotografen. Unngå bruk av vidvinkelobjektivet, da det forårsaker forvrengning. (Hvis du for eksempel skyter en hest foran, kan hestens hode virke unaturlig stor med bak- og bakbena for små.)

Ha alltid en sunn respekt for hesten du fotograferer, og hold avstand, spesielt hvis du ikke har erfaring med hester eller kjenner dette spesielle dyret godt. Hester er fluktdyr og kan hoppe, boltre eller løpe hvis de er skremt.

Å fotografere hester som beiter utendørs i et beite er det beste stedet å starte. Ved å bruke et kamera med en liten zoom, kan du ta eksepsjonelle fotografier på en overskyet, overskyet dag-noe som gir flott diffust lys-husk, ikke bruk blitsen) trygt utenfor beitegjerdet.

Hvis hesten frivillig kommer nærmere deg og gjerdelinjen, stå stille, ikke gjør noen plutselige bevegelser, og la hesten snuse deg og kameraet ditt for å bli kjent med deg. Å utvikle et vennlig forhold til hesten fra den sikre siden av gjerdet kan også gjøre deg i stand til å få noen flotte nærbilder.

Som regel, men hvis du vil ta nærbilder av hester, hoder og maner, eller andre rytterfunksjoner og detaljer, er det best å bruke et teleobjektiv for å zoome inn uten å komme i nærheten av dyr.

Hvis du planlegger å fotografere hester og ryttere mens du traver, galopperer eller kjører sine hester eller rodeo-hendelser, for eksempel roping-hendelser, fatracing, wild-bronco-ridning eller hesteveddeløp, trenger du et kamera med rask lukkerhastighet for å fange skarpe actionbilder. 1/1000 sekunder eller raskere ved en ISO 400 ved hjelp av lukkerhastighetsprioritetsmodus er et flott sted å starte.

Når du lager rytterbilder, spesielt for et front- eller hodeskudd, må du fokusere på hestens øyne, akkurat som med et menneske. Hvis du tar et bilde av en hest i et beite, må du la det være plass rundt hesten. En god teknikk er å vedta tredjedelsregelen og plassere hesten slik at den ser ut som om den går eller løper inn i fotografiet, ikke ut av scenen.

Med litt flaks og mye øvelse kan rytterfotografering være mye moro og resultere i noen fantastiske fotografier for hestelskere.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta