Ledende hest for kondisjonstrening etter Kikkuli-metoden

L

Et 3000 år gammelt treningsprogram for hester gir moderne trenere muligheten til å forbedre hestenes kondisjon samtidig som de holder dem sunne og glade.

Programmet ble oppkalt etter dets skaper, Mitannian Master Horse Trainer Kikkuli, hvis hestekondisjoneringsteknikker bidro til å etablere et militær

imperium rundt 1345 f.Kr. Ved å følge instruksjonene i Kikkuli-teksten, vil du kunne produsere en suveren hesteidrettsutøver uten bruk av medisiner eller dyre fôrtilsetningsstoffer.

Prestasjonshester og veddeløpshester som helhet fortsetter å bli trent med slitne gamle konvensjonelle metoder. Løpstider for hester har knapt forbedret seg de siste tiårene (i motsetning til den store forbedringen i tider for menneskelige idrettsutøvere) og halthet diskvalifiserer potensielt fremragende utholdenhetshester og stevneløpere i begynnelsen av karrieren. Kikkulis metode tok for seg alle disse problemene.

Kikkuli brukte Intervalltrening basert på flere prinsipper. En gang av disse teknikkene var at det han hadde tenkt å gjøre under salen, gjorde han først ved å lede hesten (ikke på samme dag – dette er som et prinsipp). Det betyr at hvis hesten skal traves under sal, skal hesten ledes i trav (fra kjøretøy eller annen hest) i en bestemt periode (det vil si over dager eller uker) før dette. Hvis hesten skal galopperes under sal, bør hesten ledes på galoppen (fra et kjøretøy eller annen hest) i en bestemt periode (det vil si over dager eller uker) før dette (og så videre). Kikkuli ledet til og med hester i galoppen. På denne måten vil hestens system tilpasse seg arbeidet uten vektstress og uten det psykologiske stresset ved å håndtere en rytter. Ved å følge dette Kikkuli-prinsippet vil det ikke være noe vektbærende stress på hesten i den innledende treningen.

Hvis du leder mer enn én hest, sørg for at du får riktig rekkefølge. Noen hester liker å lede og noen hester liker å følge. Hestene som ledes fra fronten av kjøretøyet, fra inngangsdørene, må bevege seg bredere ut for å la kjøretøyet snu rundt hjørner og bøyer. Hester som liker å sparke andre hester, må selvsagt føres bak fra kjøretøyet. Når du leder fem hester, plasser en hest som liker å sparke, i midten av to hester bak bak på kjøretøyet. Dette er stedet som tilbyr minst bevegelse. Jeg fører alltid hingster fra førervinduet slik at de er lett tilgjengelig. Noen hester kan bli konkurransedyktige med kjøretøyet, og til tider vil de prøve å rase på det eller bite det. Ikke bekymre deg for dette, dette vil opphøre, eller i det minste bare skje fra tid til annen, når hesten blir mer vant til å lede.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta