Liste over urter og krydder til ovnsstekte grønnsaker

L

Grillede eller ovnsstekte grønnsaker er enkle å tilberede og gir god sunn mat. Å steke grønnsaker er en rask og enkel måte å legge til variasjon til et måltid, enten stekt i ovnen, på komfyren eller på en grill.

Mange av grønnsakene er deilige vanlige, uten krydder i det hele tatt. Det gjelder spesielt for de av oss som liker smaken av rå eller dampede grønnsaker. Saktestekende grønnsaker gir en annen tekstur og forsterker smaken, spesielt de mer tøffe matvarene som blomkål eller litt squash.

Salt og pepper kan legges til enhver grønnsak for å forbedre smaken. Men med mange lavnatriumdietter må vi finne andre måter å forbedre smaken på. En flott måte å tilsette smak uten å gå på bekostning av næringsverdien er å tilsette urter mens grønnsakene tilberedes.

Her er noen urter og krydder jeg har funnet gode tilskudd til stekte grønnsaker.

1. Hvitløk – en mye brukt urt og vil komplimentere mange grønnsaker hvis den brukes med måte. Et lett dryss hvitløk er spesielt godt på grillet zucchini eller annen squash.

2. Basilikum – et aromatisk grønt blad, medlem av myntefamilien. Basilikum er et veldig godt tillegg til enhver rett med tomater og fungerer godt på ristede tomater.

3. Sellerifrø – malt eller hele, har en sterk sellerismak. For mye kan skape en “varm” kryddereffekt. Sellerifrø er godt i seg selv eller kombinert med andre urter.

4. Merian – grå grønn urt fra myntefamilien, smak lik oregano, men mildere. Mens vi liker oregano i matvarer som spaghetti og kjøttboller eller lasagne, kan det vise seg å være for sterkt for grønnsaker. Merian vil gi lignende smak uten å være for sterk.

5. Persille – delikat søt smak. Hakket fersk persille liver opp en tallerken med stekte grønnsaker. Å tilsette persille til grønnsakene mens de koker får frem smaken av denne urten. Spar noen fjærer med fersk persille til å dekorere tallerkenen.

6. Rosmarin – veldig aromatisk blad som ligner furunåler, sterk smak. Rosmarin har en veldig sterk, distinkt smak; du vil ønske å bruke den med måte i begynnelsen.

7. Chilipulver – chilipulver er en blanding av spisskummen, chilipepper, oregano og allehånde. Det kan overraske deg å se dette på en liste over krydder for grønnsaker. Hvis familien din liker krydret mat, bør du vurdere å drysse litt chilipulver på grønnsakene rett før servering.

Et ord til forsiktighet: bruk urter og krydder med måte slik at den sanne smaken av grønnsakene kommer gjennom. Etter hvert som du lager mat mer med urter, vil du bestemme hvilke smaker familien din liker og lære å bruke mer eller mindre deretter.

Grillede og stekte grønnsaker er enkle å tilberede, næringsrike og tilbyr en fantastisk variasjon til et ellers humrende måltid. Jeg håper du blir med meg på å prøve nye måter å fikse favorittmaten på og bruke urter og krydder.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta