Mindfulness og Squash (og all konkurransesport)

M

Hva er mindfulness?

Mindfulness har blitt litt av et modeord i det siste, men ikke la det avskrekke deg fra å se hva alt oppstyret handler om. Vi er store støttespillere for ideen, her er hva Oxford Dictionary har å si om saken:

Mindfulness: en mental tilstand oppnådd ved å fokusere bevisstheten på det nåværende øyeblikket, mens du rolig erkjenner og aksepterer følelser, tanker og kroppslige opplevelser.

OK, så det høres ut som meditasjon? Slags, men ikke helt. Hvor meditasjon tar sikte på å tømme tankene dine for alle tanker i en periode for å føle seg helt avslappet, handler mindfulness mer om å la tankene dine gjøre det de vil mens du virkelig finpusser på din nåværende fysiologiske tilstand, uansett hva det måtte være på det tidspunktet . Selv om det utvilsomt slapper av, øker det også fokus og bevissthet om deg selv. Ideelt sett bør du ta deg tid til å øve mindfulness hver dag, selv bare korte 10 minutter kan gi store effekter.

Hva har mindfulness å gjøre med Squash?

Når du bruker den på riktig måte til de riktige tidspunktene, kan det å praktisere mindfulness føre til store fordeler på prestasjonsnivåene og sinnstilstanden din, som absolutt kan brukes på squashspillet ditt, eller faktisk enhver sport. Her er noen av fordelene du kan forvente å nyte:

  • Fokus – kanskje den største sportslige fordelen kommer fra en økt følelse av fokus da distraherende tanker blir etterlatt under oppmerksomhetsprosessen. Dette kan ta noen økter for å føle seg sterkere, men tro oss når vi sier at det fungerer.
  • Stressavlastning – ved å ta en liten pause hver dag, slik at tankene dine kan stoppe og “vandre” litt mens du fokuserer på hvordan du føler deg, har dette vist seg å senke stressnivået. Mindre stress betyr at prestasjonen din kan møte potensialet ditt mer vellykket, og forhåpentligvis ødelegge noen mindre racketer!
  • Positiv tenkning – ganske knyttet til fordelene for stressavlastning, gjennom mindfulness vil du naturligvis ha et mer positivt syn på situasjoner, sannsynligvis på grunn av at du har tatt deg tid til å behandle dem og roe kroppen din. En positiv tilnærming er avgjørende for suksess på squashbanen.
  • Kroppsbevissthet – noen ganger kan små smerter bli så kjent at vi nesten glemmer at de er der, men hvis du har dem, hindrer de uten tvil squashytelsen din. Gjennom mindfulness lærer du å “skanne” kroppen din og legge merke til alt du føler, bare sørg for å takle eventuelle smerter.
  • Mental avslapning etter kamper – mindfulness kan også brukes som en avslapningsteknikk etter kamp, ​​for å hjelpe til med å behandle det som skjedde og reflektere over prestasjonene dine, samtidig som du gir kroppen tid til å bare stoppe i noen minutter.

Høres bra ut! Hvor begynner jeg?

En flott ting med mindfulness er at du egentlig ikke trenger utstyr eller noe for å komme i gang, bare deg selv, og en rolig plass. For å bli vant til det grunnleggende, sitte et behagelig sted i et stille rom uten forstyrrelser, lukke øynene, puste sakte og dypt, og tenk deg å skanne kroppen din på innsiden fra hode ned til føtter. Legg virkelig merke til hvordan hver del av kroppen din føles, og la alle lyder bare være som de er. Gi deg selv 10 minutter til dette først, og prøv hver dag i 1 uke. Se deretter hvordan du føler deg, og se om du føler en forskjell i resten av ditt daglige liv så vel som squashbanen.

Vi anbefaler også på det sterkeste å få tak i en app som heter “Headspace”. Headspace er en flott app som snakker deg gjennom mindfulness -prosessen på en enkel måte med daglige påminnelser og emner å fokusere på. Det er rikelig med gratis innhold, pluss noe førsteklasses innhold som er vel verdt pengene hvis du liker gratis ting. De har inkludert et program som fokuserer på å forbedre sportsprestasjoner som vi anbefaler på det sterkeste.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta