Nøklene til vellykket grønnsakshagearbeid i Alabama

N

Alabama er en flott stat for hagearbeid. Varme, fuktige og solfylte dager betyr frodige hager. Nøkkelen til enhver vellykket hage er å vite hva du skal plante og når du skal plante den. Det er også viktig å forstå sonene dine, frostdatoer og jord. Her er alt du trenger å vite for å begynne å plante i Alabama.

Plantingssoner i Alabama

Alabama har tre plantehardhetssoner. De er sone 7, 8 og 9. Dette betyr laveste temperaturer på 0 – 30 grader F om natten. Det er viktig å plante de riktige plantene i sonen du er i hvis du ønsker en blomstrende hage.

Frost dadler

Det er også viktig å vite siste frostdato og første frostdato. Varme avlinger som tomater kan ikke gå ut i hagen før siste frostdato. Datoer kan variere etter by, men den tidligste frostdatoen for Alabama er rundt 21. mars. Siste frostdato starter rundt 10/7, men er for mange områder senere i oktober.

Kjenn din jord

Høsten er tiden for å begynne å jobbe med kompost, blader og andre naturlige jordforsterkere i hageområdet ditt. Få jorda testet for å se hva pH-balansen er. Finn ditt lokale tilleggskontor i Alabama, og sørg for å få jordprøvet. Du kan få sett som lar deg teste det selv. Jordens pH bør være rundt 6,0 til 6,5. Når du kjenner jordens pH, kan du legge til riktig mengde kalk eller gjødsel for å balansere ting.

Grønnsaker som vokser godt

I Alabama kan du dyrke et bredt utvalg av grønnsaker. De lange, varme dagene er perfekte for grønnsaker som tomater som trenger en lengre vekstsesong. Pass på å velge varianter som er varmebestandige og motstandsdyktige mot lokale skadedyr. All denne informasjonen vil være på frøpakken eller i frøkatalogen.

Her er grønnsaker som gjør det veldig bra i Alabama:

 • Reddiker – Plant tidlig på våren og igjen om høsten. Beste valg – Cherry Belle, Icicle eller Scarlet.
 • Tomater – Plant i april og igjen i juli. Beste valg – Atkinson, april
 • Kjendis, Better Boy, Big Beef, Husky Gold, Monte Carlo, Small Fry eller Sweet Chelsea.

 • Paprika – Plant i april og igjen i juli. Beste valg er cayenne, habanero eller jalapeno for varme varianter. Søte varianter velger hvilken som helst banan eller bjelle.
 • Poteter – Plant i februar og igjen i august. De beste valgene er Sebago, Red Pontiac, Red LaSoda eller Superior.
 • Erter – Plant i februar. Beste valg Arrow eller English.
 • Grønne bønner – Beste valg – Contender, Derby eller Green Crop.
 • Pole Beans – Beste valg – Kentucky Wonder, Kentucky Blue eller Dade.
 • Lima bønner – Beste valg – King of the Garden.
 • Orientalsk kål – Plant i juli. Beste valg – Bok Choi, Michihli, Napa eller Pak Choi.
 • Collard Greens – Plant i juli – Beste valg er Top Bunch eller Champion.
 • Spinat – Plant februar – september. Det beste valget er Bloomsdale Longstanding
 • Sennepsgrønn – Plant februar – august. Beste valg – Red Giant eller Florida Broadleaf.
 • Okra – Plant april til juni. Beste valg – Clemson Spineless, Emerald Lee eller Burgundy.
 • Squash – Plant april og igjen i august. Beste valg – enhver sommersquash. Vintervarianter velger eikenøtt, butternut og spaghetti squash.

Skadedyr å passe på

Sunn jord kan bidra til å holde skadedyr unna, men hver hage må håndtere dem. Noen av de du vil se i Alabama-hagen din inkluderer snegler, skjæreorm, trådorm, hvite larver (japanske og andre biller når de er modne), bladlus, aspargesbiller, squashbugs og snutebiller. Du må fjerne skadedyr som snegler og biller for hånd. Sjekk din lokale barnehage for hvilke insektmidler som fungerer best for insektene i ditt område.

Hagearbeid i Alabama er en fin måte å dyrke sunn, deilig mat på. Sortene du kan dyrke er brede på grunn av den fine vekstsesongen som er tilstede. Planlegg hagen din nå for massevis av smakfulle produkter fra vår til sommer.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta