Oppsummering av squashregler

O

Poengoppsummering

For å vinne en squashkamp må du vinne 3 av 5 kamper. Den første spilleren som vinner 3 kamper vinner kampen. Spill spilles til 11 poeng. Hvis stillingen er lik 10-10, vinner den første spilleren som går foran med 2 poeng. For eksempel, hvis du går foran 13-11 har du vunnet spillet.

Hver spiller kan vinne et poeng (du trenger ikke å betjene for å vinne et poeng).

Varmer opp

Hvis du spiller i en turnering eller annen sanksjonert kamp, ​​krever squashreglene en maksimal oppvarming på 5 minutter (2,5 minutter per side). Noen ganger har du fleksibilitet til å varme opp litt lenger, men hvis turneringen er på en stram tidsplan, kan de holde deg til dette, så du må være oppmerksom på det.

Før du starter kampen, snur du en racket for å finne ut hvem som skal servere først.

Servering

Hvert punkt starter med en servering. Serveren bestemmer om de vil servere fra høyre serviceboks eller venstre serviceboks. Serveren må plassere minst en fot i serviceboksen, uten å berøre servicebokslinjen.

Serven må treffe frontveggen først, over servicelinjen malt på frontveggen. Ballen må treffe helt over denne linjen uten å berøre den. Ballen må lande i motsatt bakside av banen, med mindre motstanderen slår den på volley.

Hvis serveren vinner poenget, tjener de deretter fra den andre serviceboksen, og fortsetter å veksle så lenge de vinner poeng. Hvis serveren mister rallyet, blir den andre spilleren serveren og bestemmer hvilken serviceboks de vil servere fra.

Ved starten av et nytt spill serverer først spilleren som vant det siste spillet.

Rallyer

For å fortsette rallyet må du slå ballen før den spretter to ganger. Du kan slå skuddet ditt fra side- eller bakveggene, eller direkte til frontveggen, så lenge ballen kommer i kontakt med frontveggen før du berører gulvet. Skuddet ditt må også spilles over tinnet (stripen av metall eller tre langs bunnen av frontveggen) og må holde seg innenfor de ytre grensene av banen. Hvis du ikke kan fortsette rallyet med et godt skudd, vinner motstanderen poenget, uavhengig av hvem som serverte.

Innblanding

Under spillet har du ikke lov til å mengde motstanderens sving eller blokkere dem fra å hente ballen. Hvis du forstyrrer motstanderens sving mens de slår ballen, kalles dette et “slag” og du mister poenget. På samme måte, hvis du står mellom ballen og frontveggen, og motstanderen din står med racketen klar og forberedt på å slå sitt skudd, er dette et slag og du mister poenget. Hvis du blokkerer den andre spilleren fra å flytte til ballen, og ikke gjør alt for å komme deg ut av veien, er dette også et slag.

Hvis du blokkerer motstanderen fra å flytte til ballen, og du gjør alt du kan for å komme deg ut av veien, kalles dette en “la” og poenget spilles over. Hvis motstanderen var klar til å slå ballen ville det være et slag, men hvis motstanderen ble blokkert fra å bevege seg til ballen, er dette en let.

Hvis du blokkerer motstanderen fra å bevege seg til ballen, og det ikke var noen sjanse for motstanderen din for å hente skuddet ditt, kalles dette en “nei la”, og du vinner poenget til tross for forstyrrelsen.

Ofte kan disse situasjonene være tvetydige. Hvis spillerne ikke kan bli enige, er det best å spille en let. Selvfølgelig, i en turnering, er det ofte dommere på plass for å bestemme samtalene.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta