Ridespill – 4 flotte spill på hesteryggen!

R

Er du en rideinstruktør, på jakt etter morsomme ridespill å spille med elevene etter timen? Vel, her er noen gode ideer for å hjelpe dem med å lære dem rideferdigheter mens de har det morsomt sammen!

1. Støvelspill: Med 6 ryttere, plasser 12 støvler på skinnen i den ene enden av ringen. Ryttere kan være på lag eller individuelle – Hvis de deler seg i lag, stiller rytterne seg ytterst i ringen og traver eller galopper (avhengig av evner) til enden der støvlene er plassert. De plukker opp støvelen og reiser til midten av arenaen hvor en møkkbøtte er plassert. De må slippe støvelen i bøtta og fortsette til enden av ringen der de startet, tagge neste person som så gjør det samme. Det første laget som fullfører flyttingen av støvlene er vinneren. Hvis rytteren savner bøtta, stiger de av, tar opp støvelen, setter seg på nytt og slipper inn igjen. (Hvis de er små eller for unge, kan du hoppe over den delen!

Rytteren lærer å ikke lede hesten direkte til støvelen de vil ha. De lærer heller å ri opp langs skinnen og øse den opp. Hvis hesten vender mot støvelen, kan ikke rytteren lene seg over for å plukke den opp. De lærer også å ikke rase for å bøtte fort og kaste inn støvelen. De lærer heller å nærme seg bøtta ved gåturen og slippe den forsiktig inn. Det lærer virkelig mye tålmodighet, planlegging og styring!

2. Musical Horses: Dette er et ridespill som fungerer akkurat som Musical Chairs! Plasser bakkestenger parallelt med hverandre, omtrent 8 fot fra hverandre, i midten av arenaen og lag hesteparkeringsplasser, i mangel av en bedre beskrivelse! Ungene rir på skinnen til musikk og må gjøre det de blir bedt om – skritt – trav – galopp – stans – halvsirkel – revers – sirkel. Når musikken stopper, må rytterne fortsette i samme retning, men raskt komme seg til en parkeringsplass på bakken. Fordi du har opprettet en parkeringsplass mindre enn ryttere, er en rytter utelatt og må gå ut. Deretter tar du bort en stang og starter musikken igjen, og igjen til det er en vinner. Barna elsker det!

3. Rødt lys grønt lys: Barna rir i en rett linje fra den ene enden av ringen til den andre og lytter etter kommandoer. “Rødt lys” betyr å gå tur med hesten din. “Grønt lys” betyr å trave hesten din. Hvis rytteren gjør en feil, må de tilbake 5 skritt. Den første rytteren som krysser målstreken er vinneren. Dette utvikler ferdighetene til øyekontakt og kroppsspråk samtidig som det oppmuntrer til kontroll og ro med hesten.

4. Monterings- og avstigningsspill – Jeg spiller dette ridespillet med 4 eldre ryttere som kan stige opp fra bakken og 4 små ryttere med monteringsblokker. En eldre rytter er sammenkoblet med en yngre rytter. De yngre rytterne er i senterring tagget opp til monteringsblokken og holder øye med lagkameraten. Kommandoer blir spurt av rytterne på railen. Når instruktøren sier “stopp” stopper den eldre rytteren på skinnen og går av mens den unge rytteren løper fra senteret til hesten og partneren. Den eldre rytteren må komme seg trygt på den lille rytteren og deretter rase tilbake til monteringsblokken. Den siste personen i det laget er ute. Nå starter de små rytterne sine ridekommandoer. Det kreves stopp og eldre rytter løper til den lille rytteren som stiger av. Den eldre rytteren monterer og lille rytteren løper tilbake til monteringsblokken. Nå er det ganske morsomt ettersom eldre ryttere rir uten stigbøyler eller i jockey-stil i små stigbøyler – lagene skriker etter hverandre og det er ganske CRAZY!! Dette fortsetter til ett lag er igjen!

For mer informasjon om spill på hesteryggen, besøk Ridning videoer.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta