Slik spiller du squash

S

Med berømte navn som Peter Nicol, Jahangir Khan, Jonathan Power og Jansher Khan er squash blant de mest populære spillene. Populariteten til spillet har vokst enormt, og et stort antall mennesker ønsker å spille det av konkurransedyktige og treningshensyn. Imidlertid er det nødvendig at alle lærer å spille squash før de kommer til ekspertnivå.

Når du ønsker å lære å spille squash, husk det faktum at det ikke er noen umiddelbar tilnærming for å lære dette spillet. Imidlertid er det mulig å lese mange opplæringsprogrammer som kan hjelpe deg med å forstå det grunnleggende i spillet og hvordan du spiller det. Hvis du vil bli dyktig i dette spillet og utvikle en vellykket tilnærming, bør du ikke begrense deg selv til hvordan du spiller squash, men du må også øve det ofte. Andre spill som badminton kan spilles i hagen din, men squash krever en bane og alt utstyr som squashracketer, ball og utstyr.

Tips for hvordan du spiller squash:

For en nybegynner synes squash alt om å slå veggen med en gummikule. Når du begynner å spille spillet praktisk talt, vil du imidlertid innse at selv om den grunnleggende forutsetningen for squash er sporten mye mer enn det. Utholdenhet og styrke er de to mest avgjørende funksjonene i dette spillet som kan la deg dominere motstanderen din. Her er flere grunnleggende tips som du kan bruke når du lærer å spille squash:

Lær spillereglene: I likhet med alle andre idretter, er det flere retningslinjer som styrer squashspillet. For å lære om disse reglene kan du lese gjennom forskjellige ressurser på internett, sjekke det lokale biblioteket for en bok eller søke veiledning fra en seniorspiller.

Finn en squashbane: Squash krever i hovedsak en bane som skal spilles i. Utfør undersøkelser på squashbanene i ditt lokale område og sjekk om de trenger noen form for medlemskap for å tillate deg å spille. Vanligvis krever lokale squashbaner ikke et høyt gebyr og kan til og med tilby deg forskjellige pakker.

Sørg for at noen kan leke med: Husk at squash krever 2 spillere, og du kan spørre vennene dine eller noen andre om de ville være interessert i å spille det med deg. Alternativt ville det være smart å finne noen som har erfaring i sporten, da de kan veilede deg om hvordan du spiller squash.

Start rallyet: Begge spillerne veksler på å slå ballen mot en stor vegg inne i squashbanen. Rallyet begynner med at en spiller serverer ballen og fortsetter fordi den spretter tilbake fra veggen til den andre spilleren som slår den tilbake til veggen.

Serveringen må være inne i de to røde linjene på veggen. Hvis den overskrider den øverste røde linjen, regnes den som utenfor banen, mens den nederste linjen er servicelinjen. Sørg for å sprette ballen fra kvartbanen som er motsatt til siden der den ble truffet fra. Etter at rallyet begynner, trenger du ikke tenke på de røde linjene. Rallyet fortsetter til et poeng er scoret.

Poengsystemene: Det er 2 scoringssystemer som har blitt brukt til å bedømme squashspill:

Engelsk scoringssystem: Dette scoringssystemet ble også kalt utdelingspoeng. I henhold til reglene mottar serveren et poeng når spilleren vinner rallyet, mens i tilfelle rallyet er vunnet av mottakeren, vil spilleren bare få tjenesten uten poeng. Den som når poengsummen 9 først er vinneren. Når kampen er 8-8, vil den første spilleren som nådde 8 poeng avgjøre om spillet skal fortsette til sett ett (9 poeng) eller sett to (10 poeng). Tidligere var dette poengsystemet mye brukt i Storbritannia og samveldsland.

PARS: Dette er det offisielle scoringssystemet i squash kjent som Point a Rally Scoring system eller PARS. Reglene for denne scoringsmetoden erklærer at et poeng vil bli tildelt spilleren som vinner rallyet, uansett om han/hun serverte eller fikk ballen. Spillet fortsetter til en av spillerne oppnår elleve poeng, og det er viktig at vinneren har en ledelse på minst 2 poeng.

Avgrens spillet ditt: Hvis du vil lære å spille squash på et mer seriøst og profesjonelt nivå, kan du også finne ut om å ansette en trener som kan hjelpe deg med å utvikle bedre teknikk for spillet.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta