Spaghetti Squash og Candida -dietten

S

Har du noen gang hørt om spaghetti squash? Hvis du noen gang har fulgt et lavt karbohydrat diett, er sjansen stor for at du har hørt om denne fantastiske vinterkvashen som når den er kokt faller i spaghetti-lignende tråder. Spaghetti squash er en lav -karbohydrat diett som drømmer, og inneholder bare 5 gram karbohydrater per ½ kopp porsjon. Det er av denne grunn at det også er et ideelt valg for de som følger candida -dietten.

Candida-dietten, også kjent som anti-candida-dietten eller gjærfri diett, er hjørnesteinen i behandlingen for en tilstand som kalles candidiasis. Candidiasis er preget av en overvekst av Candida albicans i tarmsystemet. Candida albicans er en typisk godartet type gjær som er medfødt i tarmsystemet. Ideelt sett vil Candida albicans arbeide i samsvar med “vennlige” bakterietyper for å skape en unik tarmmikroflora som bidrar til å holde kroppen frisk. Dessverre gjør mange eksterne faktorer det mulig for Candida albicans å vokse og forvandle seg til en opportunistisk organisme. Disse eksterne faktorene inkluderer overforbruk av antibiotika, steroider, orale prevensjonsmidler, stress og dietter med mye mat/sukkerholdig mat. Når Candida albicans vokser over, opplever kroppen ofte mange tilsynelatende ikke -relaterte symptomer som leddsmerter, kronisk utmattelsessyndrom, premenstruelt syndrom, irritabel tarm, kroniske bihulebetennelser, kroniske gjærinfeksjoner, kronisk bakteriell vaginose, angst og depresjon. Når den delikate balansen i tarmmikrofloraen er forstyrret, er det veldig vanskelig å gjenopprette. Candida -dietten søker å gjenopprette denne balansen ved å kutte mattilførselen til Candida albicans og derved sulte og drepe dem. Selv om reseptbelagte og/eller reseptfrie antifungale midler kan være nødvendige for å behandle candidiasis, er det den viktigste delen av behandlingen å følge Candida-dietten.

Candida -dietten eliminerer gjærfôring og ingredienser som sukker, eddik, bearbeidet mat, glutinøse korn, meieri og frukt. Dietten krever også at du bare spiser moderate mengder komplekse karbohydrater og grønnsaker med høy stivelse. Dette etterlater grønnsaker med lav stivelse, kjøtt, fjærfe og fisk å nyte fritt. Med alle disse begrensningene kan du se hvorfor spaghetti squash kan være en så viktig mat for candida -dietten. Spaghetti -squashen er ekstremt allsidig og kan spises som tilbehør til kjøtt, fjærfe eller fisk eller nytes som hovedrett som erstatter noen av de komplekse karbohydratene. Spaghetti squash fungerer utmerket som hovedrett og kan brukes i stedet for pasta i dine favorittoppskrifter. I tillegg er spaghetti squash en utmerket kilde til vitamin A, B og C, kalsium, magnesium, fosfor og kalium. Den er ganske lett tilgjengelig året rundt og vil holde seg frisk i flere uker når den lagres ved romtemperatur. Spaghetti squash er veldig lett å lage, siden du kan bake, koke, dampe eller til og med mikrobølgeovn.

For mer informasjon om å leve gjærfri ved å følge candida -dietten, gå til Yeast Free Living.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta