Sunn Slow Cooker gryterett med urter og høstgrønnsaker

S

Slow Cookers er den beste investeringen for å småkoke gryteretter og supper på en kjølig høstdag. Litt planlegging fremover vil frigjøre timer i løpet av dagen til andre prosjekter.

Squash og zucchini er fortsatt rikelig og gode gryteretter. Legg til noen av favorittgrønnsakene dine og massevis av krydder og urter og forbered deg til fest.

Forsiktig: husk å kutte grønnsakene dine i små biter for saktekokeren. Denne lapskausen er en god stift for de som begrenser bruken av poteter og pasta; full av næring og god smak og solid nok for enhver appetitt.

Middelhavsgryterett

2 kopper oppskåret zucchini

1 boks kikerter, renn av og skyll

1 middels eikenøtt eller butternut squash, i terninger

1 pk. frosne okrabiter

2 kopper aubergine, skrellet og i terninger

1 kopp hakket løk

1 stor gulrot, skåret i tynne skiver

1 stor tomat, hakket

Kombiner følgende og bland med ingrediensene ovenfor i slow cooker.

½ kopp rosiner

1 finhakket fedd hvitløk

¼ teskje hver: rød pepper, malt kanel, paprika

½ teskje hver: gurkemeie, spisskummen

8 gram tomatsaus

½ kopp vann eller buljong med lite natrium

Dekk til og kok 8 til 10 timer i saktekoker på lavt nivå. Grønnsakene skal være møre, men ikke for myke. Denne lapskausen er veldig velsmakende; godt i seg selv med kjeks eller maisbrød. Den er spesielt god når den skjees over dampende ris eller couscous.

Når du prøver å opprettholde en sunn livsstil, er det viktig å begrense inntaket av natrium og fett. Supper og gryteretter, når de er riktig tilberedt, vil gjøre nettopp det uten at det går på bekostning av smaken. Bli oppmerksom på naturlige juicer fra frukt og grønnsaker som du kan bruke i matlagingen i stedet for å kaste dem. En saktekoker tilfører fuktighet som bidrar til å redusere behovet for å tilsette fett. Denne måten å lage mat på forsterker også den naturlige smaken til maten ettersom den sakte tilberedes.

Økonomisk er det bra å finne bruksområder for mat i sesongen. I årevis snubbet jeg litt squash og annen mat. Nå innser jeg hvor næringsrike mange av dem er og hvor velsmakende når de tilberedes på riktig måte. Det har blitt en spøk rundt i huset vårt å se hva mamma har «dratt inn for å mate oss».

Jeg håper du blir med meg i å eksperimentere med nye matvarer og kombinasjoner som fungerer for familien din og de du har omsorg for.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta