Ulemper med å være høy i hestesport

U

Å være usedvanlig høy har mange fordeler, men hva med når det gjelder sportslige bestrebelser, spesielt når det gjelder hestesport. Så hva er pluss og minus høydepoeng når det gjelder hesteveddeløp, sprangridning, dressur, 3 dagers event osv. Hvordan kan en rytter bruke ekstra høyde for å oppnå et konkurransefortrinn i forhold til en motstander som har en annen fysisk sminke? . La oss se på de viktigste egenskapene til den høyere idrettspersonen. Å være høyere innebærer lengre lemmer, noe som betyr lengre rekkevidde. Dette er en enorm fordel i mange idretter, men ikke spesielt for hesterelaterte idretter, hvor det vanligvis er vekt på balanse, teknikk og å se et godt skritt for hoppformål.

Å være høy er en betydelig ulempe for enhver aspirerende ung rasejockey, hovedsakelig fordi de vil være for tunge til å lykkes med dette yrket. Jockeys som løper på flaten, kjører vanligvis mellom 8 og 9 steinvekt og er derfor sjelden høyere enn 5 fot 8 tommer. Det er en fysisk umulighet for en usedvanlig høy jockey å gjøre vekten for flat racing. Å ri over gjerder er litt mer tilgivende, med disse jockeys som generelt er en stein eller to tyngre enn sine flate løpende motstykker. Selv om en høy jockey kan løpe med den nødvendige vekten, har hans fysiske egenskaper ingen spesiell fordel i forhold til hans kortere rivaler. Faktisk kan man argumentere for at den høyere jockeyen lettere er i ubalanse og synes det er vanskeligere å opprettholde den kortere ridestillingen, foretrukket av alle moderne jockeys, der stigbøylene er plassert høyere opp på hesten, noe som fører til at jockeyen holder en huk posisjon.

Nyhetene blir litt bedre for andre ridearrangementer som sprangridning, dressur og langrennsarrangementer (eller 3 dagers eventing, som består av alle disse disipliner). For disse hendelsene er ikke vekten så strengt tatt en faktor, bortsett fra at det er litt ulempe for hesten å drive seg selv med en større vekt på ryggen. Vekten i denne typen hendelser er mer på å forstå hesten din, balansere, kontrollere og få den til å hoppe over hindringene. Dessverre er det ingen spesielle fordeler som den høyere rytteren kan bære i disse hendelsene. Polo er kanskje den eneste hestesporten der man kan komme med et argument om at den høye rytteren ikke trenger å bøye seg så mye for å slå, og derfor har en liten fordel i forhold til en mindre rytter.

Som mange ting i livet har det å ha høye mange fordeler og ulemper. Å være høy i hestesport er imidlertid generelt en ulempe.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta